top of page
חיפוש

לשמור על מיינדפולדנס בעבודה

עודכן: 8 במאי 2023

איך נשמור על פוקוס, רוגע, יעילות ובעיקר נרגיש שאנחנו על זה, מרוצים מעצמנו ומרוצים מאיתנו.

גם אם יש לך יכולות וכישורים לביצוע התפקיד שלך, לא בטוח שיש לך את המיומנויות הדרושות להסתגלות נכונה בסביבה. מכירים את אלה שהכי אוהבים את העבודה שלהם, מרוצים מהמקום, אוהבים את הבוס אבל.. מגיעים תמיד אחרי כולם, הולכים כמעט תמיד לפני כולם, סביבה לא מאורגנת, מסתובבים ומפטפטים, מבצעים כל בוקר את טקס הטענת כל המכשירים, השקיית העציצים, פיפי, מספר 2, מילוי מים (שתיית 5 ליטר ביום) ומה לא.. זה כבר לא משנה אם בסוף עבדתם והספקתם את כל המטלות, יצרתם רושם לא טוב.

אבל לי לא אכפת מה חושבים עליי, רושם זה לא הכל, אני עושה את המוטל עליי, עובד קשה, גם בשתיים עשרה בלילה אם צריך.. אז זהו שלא צריך.

צריך שהסביבה שלך תשמור על יציבות. המנהל שלך רוצה לנהל יציבות. וברגע שאתה מאחר, הולך, חוזר, מסתובב, מדבר, מרעיש או מפעיל-היציבות הסביבתית מתערערערת והמנהל בוא נגיד לא כל כך מרוצה או שהמנהל שמעליו לא כל כך מרוצה או שהעובדים שסביבי יתחילו לפקוח עיניים.


הבנו את החשיבות של סביבה יציבה? יופי. כי אנחנו רוצים מנהל רגוע. מנהל רגוע זה אפילו טוב יותר ממנהל מרוצה.

כללי הברזל לעובד המתהולל: 1. להגיע מוקדם- מתי זה מוקדם, הכי מוקדם שאפשרי כזה שיש שקט ואתם לבד. לבד, לעוף בחלל, להטעין, לסדר לעצמכם את המקום את הדברים, להתחיל את היום באיזי,אפילו לצפות במשהו קליל לפני שאתם מתחילים- מילת המפתח היא הסתגלות לסביבה באופן הדרגתי ורגוע. כמובן שהפרס הוא שאתם מקדימים לבוא, חרוצים ומשקיעים והבוס כאמור, רגוע ובכמה שלבים נוספים אף מרוצה.

2. להישאר עד מאוחר- מי שיכול את שניהם, הבטיח לעצמו ביטחון תעסוקתי. מי שלא, יהיה חייב לבחור אחד מבין השניים או לגנגל ביניהם, כלומר, בשבוע אחד להקדים פעמיים ולהישאר אחרון פעמיים. או בדפוס אחר אבל הבנתם את הכוונה- בוס רגוע


3. חצי ראשון של היום לעבוד על משימות- אם הגעתם מוקדם וסידרתם לעצמכם רשימה של דברים שצריך להתמקד בהם היום, קראו על שיטת פומפדורו,פתחו טיימר וסדרו לעצמכם שעה וחצי של ריכוז מירבי על המשימות שצריך לעשות. אם נוח לכם יותר לעשות את זה דווקא בחלק השני של היום- תהיו גמישים אבל תזכרו (בוס רגוע)


4. חצי שני של היום פגישות- אחרי ארוחת צהריים, יש קצת עייפות ונימנומיות, רצון חזק מאוד לקחת את הדברים ולעוף הביתה ולהיטרק פוך במזגן (מישהו יודע מה יותר טוב מפוך? התשובה בסוף) מה עושים- פגישות, ישיבות, אינטרקציות מילוליות ופרונטאליות עם האנשים.

5. שואלים את הבוס- כל כמה זמן הוא רוצה דיווחים, מתי נוח לו שתפנו אליו- בבוקר או אחה״צ, ובאיזה מדיה- מייל ווטסאפ, מערכת פנימית (רצוי לברר נושאים אלו בתחילת עבודתכם עם המנהל הנוכחי


6. חוק שתי הדקות- כל משימה שאתם יכולים לסגור תוך 2 דקות, רצוי מאוד לבצע ולהוריד מסדר היום, גם אם זה נכנס לכם באמצע משהו. (אבל לא בזמן שאתם ב-25 דקות ריכוז שיא בפומפדורו- ראה סעיף 3)


7. שעון חכם- אני לא יכולה להסביר ולתאר כמה יכול להיות שכנראה הייתי נשארת לעבוד בחברת ההייטק היוקרתית שעבדתי בה אם רק היה לי את השעון החכם שהיה מזכיר לי משימות ופגישות.. מזכיר לך 10 דקות לפני את הפגישה ששכחת שיש לך. עדיין יש מספיק זמן (מציעה שבאותו רגע) פשוט להכנס לזום לכבות מצלמה לשים אוזנייה ולמשיך בעיסוקים עד שהם יתחילו. ותנחשו מי יהיו הראשונים שהגיעו לפגישה? והאמיגדלה של איזה בוס לא תאותת לו שמשהו לא בסדר? האמיגדלה של הבוס שלכם.

לא יודעים מה זאת אמיגדלה? הרווחתם, כנסו לקרוא שתי דקות, יש לכם גישה לכל הידע שיש בעולם. תלמדו משהו חדש


באהבה גדולה ממני, הטקסט שנכתב בדם ואחרי לא מעט בכי..

הדר



* התשובה: 2 פוך (אחד פוך ומעליו עוד אחד פוך)

 
 
 

Kommentare


bottom of page